Автолампи Philips – заслужава си!

Автомобилните лампи Philips се изработват н а базата на различни видове лампи и с различни цели и направления. Какви видове фарове има? И каква е разликата между тях?

Фаровете на автомобила  са средство за осветяване на пътя. Инсталирани са в предната част на автомобила. Качеството на фаровете и автолампите в тях е от много важно значение, тъй като в тъмното и особено при лоши метеорологични условия видимостта е значително намалена. Това може да доведе до злополуки. Отговорните шофьори са много внимателни при избора на фарове, тяхното устройство и тип лампи. Автолампи Philips  са едни от най-добрите и качествени лампи. През годините те са придобили популярност сред шофьорите с изключителното си качество, издръжливост и отлична видимост на пътя.

Видове фарове:

Осветлението на автомобила се състои не само от фарове, разположени отпред. То включва и устройства за сигнализация отзад или встрани от колата. Понякога светлинните устройства могат да бъдат инсталирани и отгоре на автомобила.

Всички тези светлини служат на една и съща цел – да осветяват пътя на водача по най-добрия възможен начин. Също така, те трябва да предоставят на другите водачи информация за размерите на автомобила и посоката на движение.

От какво са изработени лампите на предните фарове?

Днес се използват следните лампи:

 • Халогенни автолампи
 • Ксенон лампи
 • LED лампи

Всяка една от тях има своите предимства. Можете да изберете Автолампи Philips  във всяка една от тези разновидности.

С какво се отличават те от останалите?

Халогенните автолампи Philips са доста популярни. Главно поради ниската си цена. Но самият халоген е отровно вещество. Тези автолампи се състоят от стъклопластово тяло и волфрамова нишка. Газът се утаява върху спиралата и така го активира. Халогенните лампи светят с ярка бяла светлина. Недостатъци: те стават много горещи и създават прекалено висока температура, в резултат на което се нуждаят от допълнителни системи за отвеждане на топлината. При поставяне на нова лампа трябва да се внимава да не се повреди лампата.

Ксеноновите автолалампи Philips също са много търсени на пазара. Основният работен елемент е ксеноновият газ. Той не притежава цвят и мирис. Светлината се произвежда от електрически заряд. Той създава дъга между двойка електроди. Тези автолампи светят с ярка бяла светлина. Недостатъци: те са скъпи и ако не са монтирани правилно могат да заслепят отсрещните автомобили, което може да доведе до злополука.

Светодиодните автолампи Philips са базирани на напълно различен светлинен източник. Основата им се състои от светодиоди – диоди с кристална форма. Те се произвеждат с различен дизайн. Малкият им размер позволява да се използват не само за основни фарове, но и за вътрешна и външна сигнализация на автомобила. Недостатъци: Може да отделят излишна топлина.

Предимства на автолампи Philips:

 • Автолампите на тази компания са направени така, че да осигурят оптимално ниво и температура на светлината, така че вашите пътувания да са възможно най-удобни и безопасни.
 • При производството им се използват висококачествени компоненти, които осигуряват надеждна работа и дълъг експлоатационен живот
 • Екологични  са – тези лампи не използват вредни вещества и са безопасни за вас и за околната среда
 • Съответстват на всички стандарти

Автолампи Philips са проектирани да осигурят на водачите максимален комфорт и защита на пътя. Видимостта е изключително важна, затова експертите на Филипс внимателно следят всички показатели на своите продукти.

Светодиодните автолампи Philips са чудесен избор за вашия комфорт и безопасност!

  Какви са предимствата на такива автолампи?

 • LED фаровете дават не по-малко ярка светлина от ксенона, но не заслепяват отсреща идващите шофьори.
 • Осигуряват добра осветеност на пътя, мигачи и стоп светлини
 • Не са податливи на въздействието на външни фактори: светодиодите не са застрашени от прах, трептене, вибрации и влага. Те не могат да експлодират, ако бъдат намокрени. При затруднено виждане всичко може да се случи, затова трябва да изберете най-безопасния вариант!
 • Ниска температура на нагряване. Светодиодите загряват до максимум 60 градуса, което предполага, че не могат да прегреят други части и елементи на автомобила.
 • Не изискват много енергия. За да светят са им нужни много малко ватове и това води до редица икономии при работа.
 • Веднага включват. Те не се нуждаят от време, за да загреят. Те светят веднага след включването им.
 • Много дълга работа. LED лампите са проектирани за живот, който е десетки пъти по-дълъг от другите източници на светлина.

Как да различите истинските автолампи Philips?

  Светът е пълен с фалшификати. Ако искате да изберете оригинална лампа за кола Philips, внимателно проверете следните индикатори. Те са на всяка крушка Philips.

Търговската марка трябва да бъде написана правилно – philips

Тип на лампата – (например) h4

Оригинален номер на Philips – (например) 12342

Име на модела на автолампата – premium

Европейски сертификационен код – e1

Номер на сертификата – 2c3

Ограничен UV символ – u

Дата на излизане – с217

Страната на произход – germany .

Датата на производство можете да разгадаете по следният начин:

Месечният код има следните стойности: а – януари, b – февруари, c – март, d – април, e – май, f – юни, g – юли, h – август, i – септември, j – октомври, к – ноември, l – декември.

Кода се образува така: месец, година, ден

Примерно дата на производство d918 означава 18 април 2009 год. e

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *